Mindfulness

Mindfulness gaat over leven in opmerkzaamheid. Bewuster leven door de aandacht te brengen in het huidige moment, het hier en nu. We leven ons leven doorgaans op de automatische piloot en reageren vanuit oude patronen. We laten ons meenemen door allerlei gedachten en maken ons zorgen of lopen de hele tijd te mopperen en te klagen.

We hebben nauwelijks oog voor de rijkdom van ervaringen die het huidige moment ons biedt. Vaak zijn we met onze aandacht niet echt bij de dingen die we doen of bij de mensen met wie we zijn. Integendeel, onze aandacht gaat alle kanten op. We hebben het druk, druk, druk…  Dat kost energie, geeft spanning en is niet effectief. De stress stapelt zich op en we krijgen lichamelijke of psychische klachten. We voelen ons moe, leeg of onvolledig…

Mindfulness leert ons werkelijk aandacht geven aan dat wat we doen, aan diegene met wie we zijn. Daardoor ervaar je minder stress en meer plezier. Door mindfulness te beoefenen, verbeter je de kwaliteit van de aandacht en daarmee de kwaliteit van je leven.

[singlepic id=11 w=320 h=240 float=center]